27.12.2018 315

Köyümüz 1946 yılında Karacaören Köyünden ayrılarak Göcek Köyüne katılmıştır.1956 yılında müstakil köy durumuna gelmiştir.1957 yılında ilkokul  (Nif) Arpacık Köyünden Öğretmen Emin Sazak ile köy halkından Murat Kalkan'a ait iki katlı bir evin altında eğitim öğretime açılmıştır. Ertesi yıl eğitim öğretim köy camisinde devam edebilmiştir. Aynı yıl meydana gelen sel felaketinde camiyi sel basmış, öğrenciler minbere çıkarak kurtulabilmişlerdir. Ancak 3.yıl tek derslikli planlı bir okul binası yapılmıştır.1973 yılında köy kendi imkânlarıyla dört derslik ve bir öğretmenler odası yapmıştır.

Hayırsever işadamı Ahmet Nazif ZORLU tarafından yaptırılan yeni okul binası 01.09.2008 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. 2012-2013 Eğitim Öğretim döneminden itibaren, ilkokul ortaokul tek binada tek müdürlük olarak eğitim öğretime devam etmektedir.